SIGemea
SIGemea payoff
 
Service Management
Service Management
SIG-EMEA kan ook "Service Management" voor u verzorgen, wat voor u het voordeel biedt dat u (en uw lokale kantoren) gebruik kan maken van één centraal service nummer voor al uw serviceverzoeken vanuit het EMEA (Europe – Middle East – Africa) gebied. 

Wij zorgen ervoor dat er onderliggende, dekkende servicecontracten zijn voor uw locatie(s) met de lokale veiligheidsintegrators die in detail met uw systeem bekend zijn of bekend gemaakt worden door ons.
Hierdoor bent u verzekerd dat uw SLA (Service Level Agreement) gewaarborgd wordt en het systeem de (preventieve) service krijgt die nodig is voor het optimaal blijven functioneren.

Als onderdeel van de service overeenkomst kunnen wij u toegang tot onze service webportal verzorgen, waar u samenvatting vindt van alle gemelde service verzoeken van uw kantoren in het EMEA gebied. Deze historie en rapportage informeert u waar de servicevraag plaats vond, wat de kwesties waren, hoeveel keer bepaalde problemen voorkwamen enz. Dit is essentiële informatie die u/ons helpt om specifieke systeemproblemen te begrijpen en te analyseren zodat kostenbesparende stappen ondernomen kunnen worden ter voorkoming van verdere problemen. Wij zullen tevens als onderdeel van de service overeenkomst u proactief, aan de hand van de service historie, adviseren bepaalde maatregelen te nemen waneer dit nodig is.

iconFacebook.png iconTwitter.png linkedin.jpg

SIG-EMEA

Office & Postal address:

SIG, Security Integrators Group B.V.

Albert Verweystraat 46

2202 NP, Noordwijk

Netherlands


Tel: +31 (0) 71 76 00 745

e info@sigemea.com

i www.sigemea.com


SIG, Security Integrators Group UK LTD

Unit 3 Bluegates, Stortford Road, 

Great Dunmow, CM6 1SN, 

United Kingdom