SIGemea
SIGemea payoff
 
Service
Service
Niets is zo vervelend dat een systeem (onderdeel) uitvalt. Ook SIG-EMEA kan dit niet altijd voorkomen maar wel beperken! Het is dan ook voor u van essentieel belang dat, met de ondersteuning van SIG-EMEA, de uitval beperkt blijft en dat storingen snel en adequaat worden opgelost.

Een SLA (Service Level Agreement) gericht op uw bedrijfsvoering is maatwerk, waarin de meest kritische onderdelen een hogere prioriteit krijgen en daarmee snellere service opvolging kennen dan andere iets minder belangrijke onderdelen van uw beveiligingssysteem.
Een 24/7 help- en servicedesk is hierbij een onmisbaar onderdeel. Naast deze helpdesk bieden wij ook het voordeel van toegang via het Internet voor uw service. Via onze Portal krijgt u als klant een unieke inlog code waarmee u altijd en waar dan ook ter wereld de status van al uw zaken met SIG-EMEA kunt volgen.  Binnen het service gedeelte van de Portal kunt u als security manager met een eigen inlog code ook de SLA afspraken bekijken en bewaken. Alle mogelijke vormen van rapportage staan u hierbij ter beschikking.

Voor SIG-EMEA is consult, management en de installatie slechts een heel klein en eerste onderdeel van een langdurige samenwerking met u. De service op de diverse systemen vinden wij het belangrijkste, net als u zo verwachten wij.

iconFacebook.png iconTwitter.png linkedin.jpg

SIG-EMEA

Office & Postal address:

SIG, Security Integrators Group B.V.

Albert Verweystraat 46

2202 NP, Noordwijk

Netherlands


Tel: +31 (0) 71 76 00 745

e info@sigemea.com

i www.sigemea.com


SIG, Security Integrators Group UK LTD

Unit 3 Bluegates, Stortford Road, 

Great Dunmow, CM6 1SN, 

United Kingdom